ŞEHİT MEHMET ALİ SARAK ORTAOKULU

WEB https://sehitmehmetalisarakortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi 1/A 80020 Osmaniye Merkez/Osmaniye Türkiye
VİZYON : Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.
MİSYON : Mutlu, özgüvenli, başarılı, sağlıklı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişimi önemseyen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alan, ulusal kültürünü özümsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerini içselleştirmiş aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal eğitim (Tam gün)
Saatler : 08:30-15:05
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Şehir içi dolmuşları-Toplu taşımacılık
Yerleşim Yeri : Semt pazar yeri içi.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : şehir merkezi
Kontenjan Bilgileri : 900
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda hafta içi ve hafta sonu yetiştirme kursları ve sportif etkinlikler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları : Okulumuzda bana icat çıkar çocuk isimli proje çalışması yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Üniversite ile işbirliği içinde “Learning By Fun” isimli Erasmus proje çalışması yapılmaktadır.